thumb2_d3_6810_2.jpg
 

ORU Kayak combineert space-age materialen met oeroud vakmanschap

 
 

Oru Kayak combineert space age materialen met oeroud vakmanschap

 

 

 

Plooikajak is de Belgische verdeler van ORU Kayak.

Het verhaal van ORU Kayak  begint in 2012  als resultaat  van een succesvol Kickstarter project. De makers van ORU Kayak zochten en vonden de perfect combinatie tussen space age materialen en oeroud vakmanschap.

In de ORU Kayak vinden 2 eeuwenoude tradities hun 'match'. Enerzijds de kajak als één van de oudste, vandaag de dag nog steeds gebruikte vaartuigen  en anderzijds de Japanse vouwkunst Origami. Oru is het japanse woord voor plooien.

Bovenal staat de ORU Kayak voor een ongelimiteerde vrijheid en het is niet de vraag waar de kajak jou overal kan brengen maar wel waar jij de kajak naartoe brengt. De ORU Kayak doet alles  wat een goede kajak hoort te doen.....op eender welke plek, zolang er maar water is.

 
 
 
icon-materials.png

Materialen

De wand van de ORU Kayak bestaat uit een dubbele laag polypropylene, een uiterst stevig, doch veerkrachtig materiaal en uiterst geschikt tegen wrijving. De dubbele laag zorgt niet enkel voor de nodige stevigheid maar draagt ook bij aan het drijfvermogen van de kajak. Dankzij de materiaalkeuze kan de ORU Kayak tot 20.000 plooi – cycli aan.

icon-structure.png

Structuur

ORU Kayaks zijn uiterst stijf en robuust. Het gepatenteerde vouwpatroon zorgt ervoor dat de ‘skin’ zich gedraagt als een monolitische constructie,wat een ‘inwendige’ draagstructuur compleet overbodig maakt. De volledige kajak wordt geplooid vanuit 1 naadloze plaat. De enige naad zit bovenop de kajak, strak en waterdicht afgesloten met behulp van speciaal ontworpen 'seam seals'..

 
icon-sustainability.png

Duurzaamheid

De ORU Kayak is extreem duurzaam. Hij werd uitvoerig getest in verschillende weer - en wateromstandigheid...met succes. Bovendien is de ORU Kayak  volledig recycleerbaar en verbruikt het productieproces tot 70% minder petroleum dan bij een ‘gewone’ kajak. Wilt U uw ecologische voetafdruk nog verder beperken ? De ORU Kayak leent zich perfect voor woon – werkverkeer

icon-manufacturing.png

Productie

ORU Kayaks worden ontworpen
en geproduceerd in California ( USA

KEUZE DIAGRAM

2_nl.jpeg